Zaskakujące smaki i nowy design likierów Dalkowski
Udostępnij artykuł
Zaskakujące smaki, unikatowy design i pomysły na ciekawe sposoby konsumpcji – na sklepowych półkach zadebiutowały znane i lubiane likiery Dalkowski w zupełnie nowej odsłonie. Niezmienne jest jedno – mistrzowskie receptury, z których słyną likiery Dalkowski. Wielkanoc, czas, gdy celebrujemy wspólne spotkania przy świątecznym stole, to dobry moment, by sięgnąć po te słodkie, kremowe trunki. Likiery doskonale smakują solo, ale jeszcze lepiej, gdy zaserwujemy je w postaci pysznego shake’a.
Dalkowski po metamorfozie
Nowa, spiralna butelka podkreślającą niezwykłą kremowość produktu, a także papierowe, uszlachetnione etykiety odzwierciedlające wyjątkowe wnętrze trunku produkowanego według mistrzowskich receptur. Tak wyglądają teraz likiery Dalkowski. Na sklepowych półkach zadebiutowały również nowe smaki – różane latte, czekolada z pomarańczą oraz dwie wersje likieru Advocaat wzbogacone o alkohole szlachetne – Advocaat na rumie i Advocaat na whisky.
Wszystkie nowości, a także świąteczne zestawy prezentowe, są już w sprzedaży. Aby produkt stał się jeszcze bardziej widoczny i dostępny dla konsumenta, w przestrzeniach sklepowych stanęły ekspozycje przypominające budki z lodami. – To efekt zupełnie nowego podejścia do marki – tłumaczyAnna Pawłowska-Kruzińska, Szefowa Działu Rozwoju Biznesu i Komunikacji w firmie Henkell Freixenet Polska. – Materiały POS dedykowane Dalkowskiemu zostały zaprojektowane tak, by inspirować do eksperymentów z produktem, a także podkreślić rzemieślniczość i mistrzostwo smaku naszych likierów. Na standach konsument znajdzie całą linię Dalkowskiego, a także pomysły na zupełnie nowe, zaskakujące sposoby konsumpcji – mówi Anna Pawłowska-Kruzińska.
Shake-it z Dalkowskim!
Likiery Dalkowski to idealny wybór, gdy przychodzi ochota na małe, słodkie „co nieco”. Doskonale smakują solo, pite niespiesznie z kieliszka, ale równie dobrze sprawdzają się jako dodatek do deserów, kawy czy modnych koktajli.
– Na bazie naszych likierów można przygotować na przykład pyszne i niskokaloryczne shake’i – mówi Marta Tyszkowska, Kierownik Marketingu ds. Wyrobów Spirytusowych w firmie Henkell Freixenet Polska.– Wystarczy dodać do nich ulubiony napój roślinny lub mleko, owoce i kostki lodu, a następnie zmiksować wszystkie składniki. Taki koktajl można dowolnie udekorować, a potem zaserwować w modnej butelce czy słoiczku ze słomką. Nasze sprawdzone, ulubione przepisy umieściliśmy na kontretykietach poszczególnych likierów Dalkowski.
Jak dodaje Marta Tyszkowska, właśnie rozpoczyna się najlepszy czas w roku dla likierów. – Wiosna, a zwłaszcza okres Świąt Wielkanocnych, to moment, gdy konsumenci niezwykle chętnie sięgają po nasze likiery Dalkowski. Są przyjemnie kremowe, o aksamitnej konsystencji, stworzone do niespiesznego degustowania. Łączą w sobie elementy tradycji, swojskości, ale i elegancji – tłumaczy.
Dalkowski liderem
Znakomity likier jajeczny – Dalkowski Advocaat, produkowany przez firmę Henkell Freixenet Polska, od lat powstaje według tej samej, sprawdzonej, mistrzowskiej receptury. Bazę stanowią żółtka jaj kurzych z chowu ściółkowego i doskonałej jakości spirytus. Całość wzbogacona jest subtelnymi nutami wanilii.
– Wśród zalewu tańszych likierów smakowych, warto poszukać dobrych jakościowo, sprawdzonych, bazujących na wiedzy i doświadczeniu – likierów kremowych. Taka jest właśnie marka Dalkowski – bazuje na mistrzowskich recepturach, wiedzy i doświadczeniu wytwórcy – podsumowuje Marta Tyszkowska.