Bressan Carat 2017, Azienda Agricola Bressan
Udostępnij artykuł
Pomarańcz, która spędziła parę lat w beczce – albo w amforze (tak! 8 miesięcy w amforze). Najbardziej klarowne wino panelu, o pięknym, bursztynowym kolorze. W nosie: orzechy, rodzynki, suszone daktyle. Oprócz tego miód, wanilia i odrobina nut aptecznych (jodyna, bandaż). Usta już mniej obiecujące – odnajdujemy tu styl typowego, technicznego wina, o dobrej równowadze, bez większych wzlotów, ale na szczęście i bez upadków.
6.8na 10
Podsumowanie
Styl typowego, technicznego wina, o dobrej równowadze, bez większych wzlotów, ale i bez upadkówPlusy
- 8 miesięcy w amforze
- Piękny bursztynowy kolor
Minusy
- W nosie odrobina nut aptecznych (jodyna, bandaż)