Juhfark, 2019, 5 Ház
Udostępnij artykuł
Pierwsze wrażenie – duża intensywność nut mlecznych i ziołowych, a jednocześnie niewielki udział komponentu owocowego. Ziołowy charakter może wynikać z metody tłoczenia całych gron i przenikania nut szypułkowych do struktury aromatycznej wina. W ustach objawia się też wulkaniczna krzemionkowość, choć akcenty ziołowe są wciąż obecne i wyraźne, uzupełnione skórką jabłka. Przyjemna końcówka, odarta z kwasowości. Mimo stosunkowo niskiego poziomu alkoholu, gęsta, oleista wręcz struktura. (alk. 12%)
6.4na 10
Podsumowanie
Ziołowy charakter może wynikać z metody tłoczenia całych gron i przenikania nut szypułkowych do struktury aromatycznej wina.Plusy
- Ziołowy charakter
- Przyjemna końcówka, bez kwasowości
- Gęsta, oleista struktura
Minusy